fbpx

Sosyal Medyada Ölçülmesi Gereken En Önemli 19 Metrik

sosyal medya metrikleri

İçindekiler:

Sosyal medya metrikleri (ölçümleri) nelerdir ve neden izlenmeleri gerekir? Aslında bu metrikler, bir sosyal medya uzmanıysanız sizin çalışmalarınızın değerini ve verdiğiniz kararların etkisini somut olarak gösterebilmenizi sağlar. Patronunuz sizden verileri istediğinde ona beğeniler, paylaşımlar, retweetler gibi “gösteriş” ölçütlerinden farklı veriler sunabilmeniz profesyonelliğiniz açısından son derece önemli. Bu “gösteriş” metrikleri yerine gerçekten önemli olan verilere odaklanmalısınız. Böylece çalışmalarınızın iş üzerindeki olumlu etkilerini net olarak kanıtlayan veriler sunabilirsiniz.

Doğru veriler sayesinde yöneticilerin sosyal medyaya yaptıkları yatırımların net bir etkisi olduğu açıkça gösterilebilir ve bu yatırımların karşılığı alınabilir. Aynı zamanda geleceğe dönük kararlar verirken, geçmişte verilen doğru kararlardan ilham alınması da sağlanabilir. Bu makalede okuyacaklarınız genel olarak önemli sosyal medya metriklerinin neden önemli oldukları ve bu metrikleri nasıl takip edebileceğiniz üzerine.

Pazarlamacılar İçin En Önemli Sosyal Medya Ölçümleri

Sosyal Dönüşüm Hunisi: Bir Yıkım

Sosyal medya metriklerinin derinliklerine dalmadan önce “sosyal dönüşüm hunisi” adı verilen huninin bölümlerine biraz göz atalım. Bu makalenin amaçlarını gözeterek sosyal dönüşüm hunisini dört temel müşteri yolculuğu aşamasına ayırabiliriz:

  • Farkındalık: Bu ölçümler mevcut ve potansiyel kitlenizi anlamanızı sağlar.
  • Katılım: Bu ölçümler takipçilerinizin içeriğiniz ile nasıl etkileşime geçtiğini size anlatır.
  • Dönüşüm: Bu ölçümler “katılım” etkinliğini gösterir.
  • Tüketici: Son olarak bu ölçümler ise müşterilerin markanız hakkındaki duygu ve düşüncelerini gösterir.

Her bir aşama, kendi içerisinde ölçülmesi gereken metriklere ve anahtar performans göstergelerine sahiptir. Her biri sosyal medya pazarlama stratejinize ışık tutacak veriler olarak değerlendirilebilir. Şimdi biraz daha derine inebiliriz.

Sosyal Medyada Farkındalık Metrikleri

Huninin aşamalarını özetlerken de belirttiğimiz üzere bu metrikler ile mevcut ve potansiyel kitlenizi daha iyi anlayabilirsiniz.

1. Marka Bilinirliği

Marka bilinirliği, veya marka farkındalığı, markanızın bir raporlama dönemi boyunca veya istatistiksel olarak alakalı veriler sağlayan belirli bir zaman aralığında aldığı ilgidir ve bu ilgiye sosyal medya etkileşimleri de dahildir.

@Bahsetmeler (mentions), gösterimler, paylaşımlar veya linkler gibi tüm sosyal medya ölçümleri dikkat edilmesi gereken “ilgilerden” bazılarıdır. Raporlama dönemleri ise değişkenlik gösterebilir. Bazı şirketler için bir hafta iken, bazı şirketler için bir aylık, dört aylık gibi zaman dilimleri olabilir.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Şirketinizin marka bilinirliğini ölçmek için dikkate alacağınız metrikleri belirleyin. Örneğin @Bahsetmeler.

Adım 2: Şirketinizin marka bilinirliğini ölçeceğiniz raporlama dönemini belirleyin. Örneğin: 4 Ay.

Adım 3: Tutarlı olun. Tutarlı olmak trendleri karşılaştırırken güvenilir veriler ile kıyas yapmanızı sağlar. 

Not: Eğer şirketiniz için bir “marka izleme aracı” kullanırsanız sosyal medyada biri sizden bahsetsin veya bahsetmesin her durumda takip etmeniz kolaylaşacaktır.

2. Kitle Büyüme Oranı

Kitle büyüme oranının ölçtüğü şey ise markanızın sosyal medyada ne kadar hızlı takip edildiğidir. Yani takipçi kazanma hızınızı ölçer. Tüm dünyada internet kullanımı yaygınlaştıkça markaların takipçi sayıları da aynı oranda artmakta. 

Ancak sormanız gereken soru “Geçen ay kaç yeni takipçi kazandık?” değil. Bunun yerine “Geçen ayın yeni takipçilerini ne kadar hızlı kazandık ve bu hız rakiplerimize kıyasla yeterli miydi?” gibi rekabetçi sorular sormalısınız.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Bir raporlama dönemi boyunca net yeni takipçi sayılarınızı her platformda ölçün.

Adım 2: Yeni takipçi sayınızı mevcut takipçi sayınıza bölün ve kitle büyüme oranınızı belirleyebilmek için 100 ile çarpın.

Not: Rakiplerinizin kitle büyüme oranlarını da aynı şekilde öğrenebilirsiniz.

3. Gönderi Erişimi

Gönderi erişimi gönderilerinizi yayınladıktan sonra kaç kişinin gördüğünü belirtir. Bu metriği anlamak da bulmak da oldukça kolay. Dikkat edilmesi gereken en önemli iki şey takipçilerinizin en çok etkileşimde bulunduğu saatlerde, en çok ilgilerini çekecek türden gönderiler paylaşmanız.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Herhangi bir gönderinizin erişimini ölçün (İstatistikler sayfasından görebilirsiniz).

Adım 2: Gönderinizin erişim yüzdesini elde etmek için erişimi mevcut takipçi sayınıza bölün ve 100 ile çarpın.

Not: Bir Facebook özelliği olan “When Your Fans Are Online” kullanılarak takipçilerin genellikle çevrimiçi olduğu zamanlar tespit edilebilir ve gönderilerin paylaşımları bu tespitlere göre planlanabilir.

4. Potansiyel Erişim

Potansiyel erişim; bir raporlama dönemi boyunca bir gönderiyi gören kişilerin sayısını temsil eder. Bir örnekle anlatmak gerekirse takipçilerinizden biri gönderinizi kendi profilinde paylaşırsa potansiyel erişim %2 ila %5 oranında artabilir. Bu metriği anlamak ve takip etmek önemli çünkü bir pazarlamacı olarak her zaman hedef kitlenizi büyütmek üzerine çalışmanız gerekiyor. Potansiyel erişimi ölçmek, aynı zamanda nasıl ilerlediğinizi anlamanın da bir yolu.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Markanızdan bahsedenleri tam olarak ölçmek için bir marka izleme aracı kullanın.

Adım 2: Her bahsetmenin kaç takipçi tarafından görüntülendiğini not alın.

Adım 3: Markanızın bahsediliği gönderileri görecek maksimum insan sayısını ve Teorik Erişim’inizi elde etmek için not aldığınız sayıyı ikiyle çarpın.

Potansiyel erişiminiz, elde ettiğiniz teorik erişim sayısının yaklaşık %2’si ile %5’i arasındadır.

5. “Sosyal Ses” Paylaşımı

Sosyal ses paylaşımı rakiplerinize kıyasla markanızdan sosyal medyada kaç kişinin bahsettiğini ölçer. Bu bahsetmeler şu şekillerde olabilir:

Doğrudan: Örneğin: “@lunismedya”

Dolaylı yoldan: Örneğin “Lunis Medya”

Sosyal ses paylaşımı rekabetçi metriklerden biridir. Markanızın pazarda ne kadar göründüğünü anlamanızı sağlar.

 Nasıl takip edilir?

Adım 1: Markanızın sosyal medyada doğrudan veya dolaylı olarak bahsedildiği her “sesi” ölçün.

Adım 2: Aynı raporlama döneminde rakiplerinizden bahsedilen gönderileri de ölçün.

Adım 3: Tüm pazarın bahsedilmelerini elde etmek için hem kendinizin hem de rakiplerinizin bahsedildiği gönderileri toplayın.

Adım 4: Markanızın bahsedilme sayısını genel toplama bölün ve tüm pazar içerisindeki bahsedilme oranınızı elde etmek için 100 ile çarpın.

Not: Sosyal medya analiz araçları kullanmak bu adımları sizin için kolaylaştırabilir.

Katılım Ölçümleri

Bu ölçümler insanların içerikleriniz ile nasıl etkileşim kurduğunu gösterir.

6. Alkış Oranı

Alkış oranı bir gönderinizin toplam takipçi sayınıza göre aldığı onay eylemlerinin sayısıdır. Onay eylemleri beğeniler, favoriler gibi etkileşimler olabilir. Bir takipçi gönderilerinizden herhangi birini beğenir veya favorilerine eklerse kendisi için değerli bir gönderi olduğunu size anlatmış olur. Takipçilerinizin yüzde kaçının gönderilerinizi kendisi için değerli bulduğunu bilmek sizi içeriklerinizin ilerleyişi hakkında bilgilendirebilir. 

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Bir rapor dönemi boyunca bir gönderinin aldığı toplam onay eylemlerini toplayın.

Adım 2: Bu sayıyı toplam takipçi sayınıza bölün ve alkış oranınızı elde etmek için 100 ile çarpın.

Not: Süreci izlemeyi kolaylaştırmak ve basitleştirmek için bir sosyal medya etki aracı kullanabilirsiniz.

7. Ortalama Etkileşim Oranı

Ortalama etkileşim oranı bir gönderinin aldığı toplam etkileşimlerin (beğenmeler, paylaşımlar, yorumlar vb.) toplam takipçi sayınıza olan oranını gösterir. Bu metrik önemlidir çünkü bir gönderinin kitlenizde yankı uyandırıp uyandırmadığını anlamanıza yardımcı olur. Yankı uyandıran gönderilerinizi fark edebilmek için bu oranı her gönderinizde takip etmeye çalışın. Yüksek bir katılım oranına sahipseniz beğeni ve yorum sayılarınızın çok büyük bir önemi yoktur.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Bir gönderinin bir raporlama dönemi boyunca beğeni, yorum, paylaşım gibi etkileşimlerini toplayın.

Adım 2: Bulduğunuz sayıyı toplam takipçi sayınıza bölün ve ortalama etkileşim oranını elde etmek için 100 ile çarpın.

Not: Bu metriğin karşılaştırılması her platform için farklılık gösterebilir. Örneğin Twitter ve Facebook %0,5 – %1 gibi nispeten düşük katılım oranlarına sahip iken Instagram genellikle %3 – %6 gibi yüksek katılım oranlarıyla bilinir.

8. Amplifikasyon Oranı

Amplifikasyon oranı gönderi başına paylaşımların toplam takipçinize kıyasla oranıdır. Google’da çalışan dijital pazarlama uzmanı Avinash Kaushik amplifikasyon oranını “Takipçilerinizin içeriğinizi alması ve kendi sosyal ağıyla paylaşması” olarak tanımlamıştır. Temel olarak takipçileriniz içeriklerinizi kendi sosyal ağıyla ne kadar çok paylaşıyorsa kendisini markanız ile o kadar ilişkilendiriyor anlamına gelebilir. 

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Bir raporlama dönemi boyunca bir gönderinizin kaç kez paylaşıldığını (retweet, repost, repin) toplayın.

Adım 2: Elde ettiğiniz sayıyı toplam takipçi sayınıza bölün ve amplifikasyon oranını elde etmek için 100 ile çarpın.

9. Viralite Oranı

Viralite oranı bir raporlama dönemi boyunca gönderinizi paylaşan kişilerin sayısıdır. Bu makaledeki her metrik gibi viralite oranı da oldukça önemli, yüzeysel olarak incelenmemeli. Dolayısıyla “beğenmekten” çok daha fazlası diyebiliriz.

Nicolas Gremion güzel bir viralite örneğinden bahsetmiş: Bir gönderi 17.000 beğeni alabilir ve viralite oranı %0.1 olabilir iken diğer bir gönder 10.000 beğeni alabilir ve %9.97 viraliteye ulaşabilir. Böylece daha az beğeni almasına rağmen daha yüksek viralite yakaladığı için çok daha iyi bir gönderi olarak değerlendirilebilir.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Bir gönderinin gösterimlerini ölçün.

Adım 2: Aynı gönderinin paylaşımlarını da ölçün.

Adım 3: Viralite oranını elde etmek için paylaşımların sayısını gösterimlere bölün ve 100 ile çarpın.

Dönüşüm Metrikleri

Dönüşüm metrikleri temel olarak sosyal katılımınızın etkinliğini ifade eder.

10. Dönüşüm Oranı

Dönüşüm oranı, yayınladığınız bir bağlantıya tıkladıktan sonra o bağlantıyı ziyaret edenlerin toplam sayısına oranla sayfada işlem yapanların sayısıdır. Bu işlemler e-posta bültenine abone olmak, sayfadaki kapalı içerikleri indirmek, bir web seminerine kayıt olmak olabilir.

Yüksek bir dönüşüm oranı, paylaştığınız bağlantının kitlenizin ilgisini çektiğini gösterir. Bu da tabii ki herkesin isteyeceği türden bir etkileşim.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: “Devamını oku”, “Abone ol” gibi bir harekete geçirici mesaj ile bağlantı içeren gönderinizi hazırlayın. Bağlantının performansını ölçmek için bir URL kısaltıcı servisi kullanın.

Adım 2: Bağlantıyı ziyaret edenlerin bilgisayarlarına “cookie” yerleştirin. Böylece her ziyaretçiyi kampanyalarınız için kullanabilirsiniz.

Adım 3: Kampanya raporlayıcısı kullanarak gönderideki bağlantıya tıklayanları ve sayfada işlem yapan kişileri tespit edin.

Adım 4: Dönüşüm oranınızı elde etmek için işlem yapanların sayısını bağlantıya tıklayanlara bölün ve 100 ile çarpın.

Not: Bir gönderinin tıklanma oranı düşük olsa dahi dönüşüm oranı yüksek olabilir. İki metriğin değeri birbirinden ayrı tutulmalıdır.

11. Tıklama Oranı

Tıklama oranı, kitlenizin gönderinizde bulunan “harekete geçirici mesaj” butonuna ne kadar sık tıkladığını gösterir. Diğer etkileşim eylemleri ile karıştırılmaması için tıklama oranı genellikle kitleyi farklı bir kaynağa yönlendiren bağlantılar ile ölçülür. Tıklama oranını sık sık ve doğru bir şekilde ölçerseniz kitlenize sunduğunuz tekliflerin ne kadar değer gördüğüyle ilgili paha biçilemez bir veriye sahip olabilirsiniz.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Bir gönderinin bağlantısına yapılan toplam tıklamaların sayısını ölçün.

Adım 2: Aynı gönderideki toplam gösterimleri ölçün.

Adım 3: Ölçtüğünüz tıklama sayısını toplam gösterim sayısına bölüm ve tıklama oranınızı elde etmek için 100 ile çarpın.

Not: Tıklama ve gösterimleri aynı raporlama dönemi içinde ölçmeyi unutmayın

12. Hemen Çıkma Oranı

Hemen çıkma oranı gönderinizdeki bağlantıya tıklayan kişilerin sayfada hiçbir etkileşimde bulunmadan hızlıca ayrılma oranıdır. Hemen çıkma oranını ölçerek sosyal medya trafiğinizin gücünü diğer platformlar ile kıyaslama şansı elde edersiniz. Örneğin, Facebook üzerinden gelen trafiğin hemen çıkma oranı Google’dan gelenlere göre daha düşükse, bunun anlamı Facebookta daha doğru bir kitleyi hedeflemiş olmanız olabilir. Dolayısıyla sosyal medya trafiğinizin değerini de ölçmenizi sağlar.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Google Analytics’i açın.

Adım 2: Menüden ‘Acquisition’a tıklayın ve All Traffic altından Channels seçeneğine tıklayın.

Adım 3: Bounce Rate’e tıklayın. Böylece hemen çıkma oranı en az olandan en çok olana göre sıralanmış bir liste ile karşılaşacaksınız..

Not: Sosyal medya trafiğinizin performansını ölçmek uzun vadede çok daha değerli hale gelebilir.

13. Tıklama Başına Maliyet (TBM)

Tıklama başına maliyet(TBM), sosyal medyada ücretli olarak tanıtımını yaptığınız gönderilerinize her tıklandığında ödeyeceğiniz tutarı temsil eder.

Reklam vermek için ister Facebook’u, Instagram’ı, İster Twitter’ı isterseniz de LinkedIn’i seçin, önemli olan toplam harcadığınız para değildir. Odaklanmanız gereken ücret tıklama başına maliyet olacaktır. Böylece yaptığınız yatırımın verimli mi yoksa savurgan mı olduğunu ölçebilirsiniz.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Reklam verdiğiniz platformun reklam yöneticisini açın.

Adım 2: Ödediğiniz ücretleri ve tıklama başına maliyetleri kontrol edin.

Not: Tıklama başına maliyetleri kontrol etme aralığınızı uzun tutmamanızı tavsiye ederiz.

14. Bin Gösterim Başına Maliyet (BGBM)

Adından da anlaşılacağı üzere bin gösterim başına maliyet sosyal medyada ücretli tanıtımını yaptığınız gönderilerin her bin kişiye gösterilmesinde ödeyeceğiniz tutardır. TBM kampanyaları ile kıyaslamak gerekirse BGBM kampanyaları için herhangi bir etkileşim olmasına gerek yok. Ücretlendirilmeniz için gösterimler yeterli ve bu yüzden daha hızlı sonuç verebilir. Aynı zamanda TBM kampanyalarına göre nispeten ucuz olduğunu söylenebiliriz.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Reklam verdiğiniz platformun reklam yöneticisini gidin.

Adım 2: Ödediğiniz ücretleri kontrol edin.

Not: Bin gösterim başına maliyet kampanyalarınızı da yakından takip etmenizi öneririz.

15. Sosyal Medya Dönüşüm Oranı

Sosyal medya dönüşüm oranının temsil ettiği yüzde, sosyal medyadan gelen dönüşümlerin sayısıdır. Bu metriği anlamak bir kampanyada bulunan her gönderinin kitlenizde ne kadar yankı uyandırdığını anlamanıza yardımcı olacaktır. Gönderilerinizin ne kadar etkin olduğunu bu dönüşüm oranı ile ölçebilirsiniz.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Ziyaretçinin cihazına bir “cookie” yerleştirmek için URL kısaltma servislerini de kullanarak gönderilerinize yerleştirmek üzere bir link oluşturun..

Adım 2: Toplam dönüşüm sayınızı ölçün.

Adım 3: Sosyal medya dönüşüm sayınızı toplam dönüşüm sayınıza bölün ve sosyal medya dönüşüm oranınızı elde etmek için 100 ile çarpın.

16. Yorum Oranı

Yorum oranı, gönderi başına yapılan yorumların toplam takipçilerinize olan oranını temsil eder.

Bu metrik Avinash Kaushik tarafından yaratılan bir başka metriktir ve öylece yorum sayılarınızı takip etmekten daha yararlı olabilir. Sonuç olarak 200 takipçili bir hesabın her gönderisi ortalama 20 yorum alıyorsa bu oldukça etkileyici olabilir.

Yorum oranınız takipçi kitlenizin ne kadarının paylaştığınız içeriklere kendi seslerini eklemek isteyeceklerini ölçebileceğiniz bir metriktir. Kaushik’in de dediği gibi “İçerikleriniz bir diyalog başlatacak kadar ilginç mi?” sorusunun cevabını yorum oranınızı takip ederek yanıtlayabilirsiniz.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Bir raporlama dönemi boyunca aldığınız yorumların sayısını ölçmek için Hootsuite Analytics benzeri bir araç kullanın

Adım 2: Elde ettiğiniz yorum sayısını toplam takipçi sayınıza bölün ve yorum oranınızı elde etmek için 100 ile çarpın.

Müşteri Metrikleri

Bu metrikler, mevcut müşterilerinizin markanız hakkında ne düşündüğünü ve nasıl hissettiğini anlamanıza yardımcı olur.

17. Müşteri Görüşleri

Müşteri görüşleri, bir markayla alakalı müşteri yorumlarının, incelemelerinin, değerlendirmelerinin ve hatta röpörtajlarının tamamıdır. Sonuç olarak harika referanslar edinmenin en iyi yolu müşteri memnuniyetini yüksek tutmaktır. Markanız ve ürünleriniz insanları mutlu ediyorsa iyi deneyimlerini başkalarıyla paylaşma ihtimalleri oldukça yüksek.

En büyük avantajı ise sosyal medya hesaplarınızda düzenli olarak samimi müşteri yorumları paylaşmak. Böylece hem markanızın varlığını güçlendirebilir hem de itibar kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Daha fazla müşteri görüşü mü istiyorsunuz?

  • Müşterilerinizden ürününüzü veya hizmetinizi değerlendirmesini “rica” edebilirsiniz. Ancak kesinlikle rüşvet teklif etmeyin. Bu hem itibarınızı zedeleyebilir hem de inandırıcılığınızı kötü etklileyebilir.
  • İnsanların ürününüzü veya hizmetinizi değerlendirmesi için yazılı/resimli/videolu sosyal medya kampanyaları yürütebilirsiniz. Böylece müşterilerinizi deneyimlerini paylaşmaya teşvik edebilirsiniz.
  • Gönderilerinizde “Google My Business” inceleme formuna bağlantılar vererek müşterilerinizin görüş bildirmesini kolaylaştırabilirsiniz. Böylece müşterileriniz tek bir tıklamayla görüş bildirebilirler.

18. Müşteri Memnuniyet Puanı

Müşteri memnuniyeti, müşterilerinizi ürününüz veya hizmetiniz ile ne kadar mutlu ettiğinizi ölçebileceğiniz metriktir.

Genellikle müşteri memnuniyeti puanı tek ve oldukça basit bir sorunun cevabıdır: Bu ürünle ilgili genel memnuniyetinizi nasıl tanımlarsınız? Bu sorunun ardından müşterilerden yaşadıkları deneyimi doğrusal bir ölçekte sayısal olarak (örn: 1-10 arası) veya sıfat olarak (örn: Zayıf, Orta, İyi, Harika, Mükemmel) derecelendirmelerini isteyebilirsiniz.

Günümüzde müşteri memnuniyeti puanı ölçmek neredeyse standart hale gelmiş durumda. Bunun nedeni hem ölçmesinin kolay olması hem de kolay yönetilebilmesi, özellikle de sosyal medyada.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Sosyal medya hesabınızda bir müşteri memnuniyet puanı anketi oluşturun.

Adım 2: Tüm puanları toplayın.

Adım 3: Elde ettiğiniz toplam puanı oy veren kişi sayısına bölün ve müşteri memnuniyet puanınızı elde etmek için 10 ile çarpın.

19. Net Promoter Puanı

Net promoter puanı (NPS), müşterilerinizin sadakatini ölçebileceğiniz bir metriktir.

Müşteri memnuniyet puanından farklı olarak net promoter puanı ile geleceğe dönük müşteri katılımlarını tahmin etmek de mümkün. Bunun en büyük nedeni net promoter puanı ölçülürken sorulan diğer soru: Şirketimizi / ürünümüzü / hizmetimizi bir arkadaşınıza tavsiye etme olasılığınız nedir?

Ardından müşterilerden 0 ila 10 arasında bir ölçekte yanıt vermelerini isteyebilirsiniz. Verdikleri yanıtlara göre her müşteriyi üç kategoriden birinde gruplayın:

  • 0-6 Puan Aralığı: Kötüleyenler
  • 7-8 Puan Aralığı: Pasifler
  • 9-10 Puan Aralığı: Promoterler

Net promoter puanı hemen her kuruluş için ciddi öneme sahip. Gelecekteki müşteri etkinliklerini tahmin etmeye büyük ölçüde faydası var. Bu yüzden ölçmenizi ve takip etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Nasıl takip edilir?

Adım 1: Sosyal medya hesabınızda bir net promoter puanı anketi oluşturun.

Adım 2: “Promoterlerin” sayısını “kötüleyenlerin” sayısından çıkarın.

Adım 3: Elde ettiğiniz sayısı toplam oy veren kişi sayısına bölün ve net promoter puanınızı elde etmek için 100 ile çarpın.

Patronunuz ile ister ayda yılda bir karşılaşın, ister her gün diyalog halinde olun, çabalarınızın en temel etkilerini kanıtlayabilmek için elinizde somut verilerin olması her zaman yararlı olacaktır. Bildiklerinizi yansıtırken daha etkili olabilmek için süslü sayıların ötesine geçin ve metrikleri derinlemesine incelemeye çalışın. Bunu yapmak için daha fazla çalışmanız gerekebilir ama kesinlikle daha çok sonuç alacağınız da bir gerçek.

Başarılar dileriz!

İlginizi Çekebilir:

Konuşmayı Takip Et
Bildir:
0 Yorum
En Eski
En Yeni En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
0
Düşüncelerini merak ediyoruz, lütfen yorum bırak!x
()
x
Scroll to Top